lördag 17 december 2011

VÄLKOMSTDRINK

Det här är en drink som kan göras med eller utan alkohol. Den tillkom i slutet på 70-talet då undertecknad samt Göran och Pia hade begett oss till Tennstopet för att dricka drinkar eftersom våra hemmaförråd tagit slut. Först hade vi druckit Gin & Tonic hemmavid. Men, tonicen tog slut. Alltså måste vi prova och finna utvägar om en sådan katastrofal situation skulle uppträda igen. Väl i matsalen beställde vi alltså en s.k. "Göranson"  - den fick sitt namn den kvällen - men se det gick inte. Man kan inte blanda Gin  & Champagne meddelade bodmadammen. Sagt och gjort; vi beställde en flaska champagne och varsin sexa gin. Det gick bra. Sedan blandade vi själva efter tycke och smak. Denna drink har den fördelen - liksom Tio Pepe på den spanska Ferian - att den inte ger sig till känna förrän det är dags att lämna bordet - vilket då inte går, eftersom knäna lagt sig i "holding", dvs vänteläge enligt flygtekniska termer. (Bra om du ska förföra din motpart eller medpart).

Recept: Blanda tre delar torr Champagne med en del Gin. (Rör inte, skaka inte). Drick.

Alkoholfri variant: Mousserande alkoholfritt vitt vin från Systembolaget blandas med riklig mängd enbär m.m. beroende på tycke och smak. Låt stå kallt. Sila försiktigt.

Anmärkning: Du kan ta billigare Ginsorter eftersom smaken i alla fall försvinner i blandningen.

Konsumentinfo: Ett bra standardgin, t.ex. Gordons innehåller 5 kryddor, medan ett exklusivare, t.ex. Bombay Saphire innehåller 10 kryddor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar