måndag 19 december 2011

CASSOULET a la Suedois

Cassoulet är en fransk böngryta med korv. Den passar som frukost, lunch eller middag. De två senare bör kombineras med t.ex. Gurksallad som förrätt. Lämplig dryck: Vatten eller öl eller vitt torrt vin. Ölet och vinet finns även som alkoholfritt.

SNABBVARIANTEN:
Värm föriktigt en burk vita bönor i tomatsås. Den får inte koka. Lägg ner en skiva falukorv per person och en Bullens Pilsnerkorv per person. Lägg en formbrödskiva på tallriken utan att rosta den. Häll över de varma bönorna, en skiva falukorv och en pilsnerkorv. Ät. OBS: det går inte med "varmkorv".

Kostnad per person; 5:- (Falu 1,25; Bullens 1:50; Bönor 1,- och bröd 1,25.)

LÅNGVARIANTEN återkommer jag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar