söndag 15 april 2012

POTATIS PROVENCAL

Den här rätten serveras ju som "Coeur de filet provencal" - dvs med helstekt ox- eller fläskfilé.

Det här är den billiga och vegetariska versionen = billig, god och mättande.

För 2 personer:

1. Blanda en tesked salt med 5 finhackade vitlöksklyftor och saften av en halv citron, en klick smör och 1 dl olivolja (spansk, tunisisk eller turkisk). Smaka av om det behövs mer salt.
2. Skiva 6 stora potatisar med hjälp av en "mandolin".
3. Salta och peppra potatisen i en ugnsfast form och blanda i ingredienserna enligt punkt 1 ovan.
4. Grädda nederst i ugnen - 200 grader i ca 30 minuter. Vänd potatisen efter en kvart.

När det doftar och potatisen är mjuk så är det klart.

(Mandolin är ett litet köksredskap som används för att skiva tunt. Finns i alla välsorterade husgerådsaffärer.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar